Ordin de plata multiplu electronic (OPME)

Ordin de plata multiplu electronic (OPME)


Din modul Ordine de plata / Foi de varsamant se poate genera un ordin de plata multiplu OPME.
Astfel, in situatia in care doriti sa efectuati o plata din contul dumneavoastra de trezorerie, si vreti sa evitati aglomeratia de la ghiseu, puteti folosi acest instrument.

In plus fata de ordinele de plata trebuie completate suma in campul sume OPME (obligatoriu) si explicatia in campul Reprezentant, pentru explicatie.

Dupa validate, vor putea fi exportate ordinele de plata pentru obligatiile de plata completate, in format xml. Acest fisier poate fi importat in formular F1129 - Ordinul de plată multiplu electronic (OPME) V13,Dosar revenire din somaj tehnic conform OUG 92/28 mai 2020

In versiunea 20.12 am inclus un nou raport in modulul "Salarii" - "Sursa date angajator". Din acest raport, se vor deriva cererile si declaratiile pe propria raspundere care sunt necesare depunerii de catre angajatorii care solicita decontarile pentru somajul tehnic subventionat de catre stat, respectiv de catre cei care solicita rambursarea a 41,5 % din salariul de baza corespunzator locului de munca.
Pentru a genera lista salariatilor care beneficiaza de somaj tehnic, se va folosi asistentul de generarea a fisierului .XML din modulul Contracte de munca.
Lista salariatilor pentru care se solicita rambursarea a 41,5 % din salariul de baza corespunzator locului de munca nu a fost inca publicata pe platforma https://aici.gov.ro/home.

Optiune noua "Corectie data intrare in categoria de asigurat sanatate" - Declaratia 112

In modulul "Declaratie 112 v.2020" am introdus o noua optiune "Corectie intrare asig. Som.Teh.Sub". Aceasta optiune are efect pe societatea curenta, pe toti utilizatorii, iar modificarea acesteia necesita drepturi de administrator.
Aceasta optiune corecteaza data de intrare in categoria de asigurat sanatate pentru angajatorii care au depus declaratia 112 aferenta lunii martie 2020 inainte de aparitia ultimului model de declaratie. PDF-ul aferent lunii martie, scoatea persoanele, care au beneficiat de somaj tehnic subventionat de catre stat, din categoria de asigurat sanatate.

Recomandam tuturor angajatorilor sa realizeze o analiza a declaratiei depuse pe luna martie 2020, iar daca exista cauzuri, in care unul sau mai multi salariati au fost declarati eronat ca fiind scosi din categoria de asigurat, sa bifeze optiunea si sa realizeze declaratii rectificative.

Atentie!!!!!
Daca se bifeaza optiunea, aceasta trebuie sa ramana bifata, pana cand are loc o noua iesire din categoria de asigurat pentru toti salariatii care au fost scosi eronat din categoria de asigurat la sanatate.

Adăugare câmp "Referrer" în grid-ul modulului "Bonuri fiscale"

În lista cu coloane disponibile pentru afișare, din cadrul modulului "Bonuri fiscale" am adăugat câmpul "Referrer". Acest câmp este adus de pe comenzile asociate liniilor bonului. De asemenea, am adăugat câmpul și în rapoartele "Borderou bonuri", "Centralizare încasări" și "Listă ieșiri produse centralizare".
Funcționalitatea va fi disponibilă începând cu versiunea 20.13.